miercuri, 27 august 2008

vama veche

Cred k ar fi bine sa`mi expun si eu punctul de vedere.

A fost odata ca niciodata ..un loc paradisiac. Acolo veneau persoanele care vroiau sa scape de cotidian, de monotonia din orase... Era frumos acolo.. mai ales k.. acel loc.. era situat pe malul marii. Multe iubiri au inceput acolo...si ..poate k.. unele s`au si destramat, dar in modul asta.. acel loc a capatat o mare valoare sentimentala pentru acele persoane. Vama veche se numeste. parca si numele iti inspira un aer boem. Asa ca... s`a dat sfoara in tara.. si.. chiar inafara tarii. Lumea era atrasa de vama pentru ca nimeni nu le interzicea nimic acolo. inhibitiile le lasai la intrare in statiune odata cu moravurile societatii. Muzica incarca sufletul vamaiotului cu o energie pozitiva.. si il marca pe viata.
venea lume de toate varstele. oameni mari de 40 50 de ani.. pana la copii de..12 13 ani


s`a observat in timp k.. cele mai multe persoane in timpul verii isi fac concediile acolo. asa ca s`a hotarat sa se tina festivaluri speciale .. ptr a consacra acel loc.. pentru a`l face din ce in ce mai primitor pentru toti.....desi... nu avea nevoie de inbunatatiri...


din ce in ce mai multe persoane veneau in vama, cu gandul de a fi liberi. Si asa.. locul si`a pierdut toata valoarea spirituala, toata aura divina ce.. 'batranii' au atribuit`o.. s`a dus...De ce?
Abuzul.

lumea venea si profita de toate bunurile ce le oferea statiunea.. si resturile le lasau acolo.. astfel vama nu a ajuns decat un fel de ghena de gunoi. Si daca ar fi atat... poate k.. nu ar prezenta un pericoul atat de mare.. precum acele de seringa ..lasate de cei ce se drogheaza, crezand k .. asta inseamna defapt libertatea oferita de vama.
E trist sa vezi cum un loc este distrus exact de cei ce vor s`o salveze. Acum vama a capatat o expresie trista... valurile marii ce se sparg acum de mal parca sunt lacrimi ce curg pe obrajii ei.

nu ma judecati. dar.. prefer sa merg in alta parte.. decat intr`un loc..unde vad atata prostie din partea unor persoane care se dau filosofi..si salvatori ai mediului ..lor.. 'matern' ptr k.. no.. cei ce difera total de patura sociala. acolo ne`am 'nascut'. dar nu vreau sa ma sting acolo.


ce`a fost a fost... am fost copii teribilisti. AM FOST!


POVESTI SI POVESTIRI:


BEZARAU VLAD: "Vama nu e un loc pentru oricine. Vama nu e pentru cei care vor deztrabalare. E un loc pentru oamenii liberi... si prin asta ma refer la trairile lor... la grijile pe care le au zi de zi, la problemele ce apasa permanent. Daca vrei betie, agitatie si multa destrabalare... mergi in costinesti.. e locul potrivit. In vama insa e un loc pentru oamenii ce iubesc viata intr-un fel aparte... fara sa urle pana sar amigdalele,,, fara dezmatz total. Vama trebuie privita ca acel loc in care un grup de prieteni foarte buni si poate kiar foarte vechi... vin... stau cu cortu... fac un mic foc de tabara... se pun in jurul lui si canta.. dapana amintiri,,, creeaza amintiri. Da! Se bea.. dar nu pana dai afara si faci urat. Da! Se danseaza... dar nu pe boxe ci pentru melodia care iti trezeste in tine amintiri.
Lumea moderna vede vama.. ca un fel de remediu... cam cum e techirgiolul cu namolul.. si vine aici in cautarea a ceva.. ce nu va gasi... Astefel,,, vine.. vede... e increzatoare... dar nu ii place peisajul... si incearca sa o schimbe: beton, sezloange, umbrelute, privatizari, etc. Copii vin aici pentru a bea si injecta crezand ca libertatea e legea incalcata. Astfel vama se pierde... si odata cu ea.. amintirile a multor oameni care au lasat acolo o parte din ei."

Un comentariu:

Ghost Of You spunea...

Frumos ...si da asta am incercat si eu sa spun ....dar....vrem nu vrem "oamenii din vama" tot ne vor judeca ...but who cares ...life goes on